loading...
مهندسی برق و مخابرات
مهندس ایرج سلطانین بازدید : 525 دوشنبه 29 خرداد 1391 نظرات (0)

به نام خدا

آزمایشگاه دیجیتال یک درس ۱ واحدی عملی از دروس تخصصی مهندسی الکترونیک است که همراه یا بعد از درس تئوری اصول دیجیتال ارائه میشود. در این درس عملی با اصول مدارات  و گیتهای منطقی و آی سی های TTL , CMOS با سریالهای ۷۴XX و ۴۰XX یا ۴۵XX آشنا میشویم درضمن با مدارات فلیپ فلاپ و مالتی پلکسینگ و دی مالتی پلکسینگ و .. نیز آشنا خواهیم شد.

گزارش کاری که در لینک دانلود زیر قرار داده ام توسط آقایان رسول شیری و میثم جعفری تهیه شده است و دستور کار مرتب و خوبی است. امید است برای دانشجویان عزیز مفید واقع شود. انشاءا..

  دانلود دستور کار آز دیجیتال در ادامه مطلب :

مهندس ایرج سلطانین بازدید : 445 یکشنبه 28 خرداد 1391 نظرات (2)

                                             به نام خدا

پروژه کنترل دور موتور DC با آی سی 555 و سنسورهای مادون قرمز:

امواج الکترومعناطیسی، انرژی انتقال داده شده در فضا می باشند که به شکل نوسانات پریودیک میدانهای الکتریکی و مغناطیسی، با سرعت نور در فضا منتشر می‌گردند. خصوصیات یک موج الکترومغناطیسی، از طریق فرکانس و طول موج آن مشخص می‌شود. این دو عامل به سرعت نور مرتبط بوده و فرمول آن به صورت « سرعت نور = فرکانس× طول موج » می باشد. فرکانس یک موج الکترومغناطیسی، به منبع آن بستگی دارد. در طبیعت فرکانس های زیادی وجود دارند که شامل فرکانس‌های پایین امواج الکتریکی تا فرکانسهای خیلی بالای اشعه های گاما، که بوسیله هسته های اتم ایجاد می شوند، می گردند. این دامنه وسیع فرکانس امواج الکترومغناطیسی، طیفهای مختلف الکترومغناطیسی را تشکیل می‌دهند. طیف الکترومغناطیسی می تواند بر اساس تغییرات طول موج و فرکانس، به چندین ناحیه تقسیم شود که در بین آنها، فقط باند خیلی باریکی از طیف، یعنی از700 تا400 نانومتر، با چشم انسان قابل رویت می باشد. همانطور که در شکل می بینید.انسان می تواند طول موجهای بین 380nm-770nm را ببیند. طول موجهای کمتر از 380nm را ماوراء بنفش وطول موجهای بیشتر از 770nm را مادون قرمز می گویند. LED های مادون قرمز گیرنده سیاه رنگ و نوع فرستنده آن داری رنگی روشنتر از گیرنده است.

دانلود فایل پروژه در ادامه مطلب:

مهندس ایرج سلطانین بازدید : 1094 سه شنبه 16 خرداد 1391 نظرات (1)

به نام خدا

نشریه 110  جزو دروس نظام مهندسی  ساختمان در رشته های برق میباشد که شامل دوجلد است که در سال 1382 توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت تنظیم و ابلاغ شده است.

جلد 1: در خصوص تاسیسات برقی فشار ضعیف و فشار متوسط است که در تاسیسات برقی ساختمانها کاربرد دارد.

جلد 2 : در خصوص تاسیسات برقی جریان ضعیف میباشد که شامل کابلهای فرکانس پایین مثل خط تلفن- سیستمهای حفاظتی ساختمان-سیستم های تلویزیونی و سیستم دربازکن و .. است که رعایت آن در کارهای اجرایی ساختمانها امر اجباری است.

دانلود این نشریه میتواند برای امتحان نظام مهندسی ساختمان رشته های برق مفید باشد.

برگرفته از: powerengineering.blogfa.com

دانلود در ادامه مطلب :

مهندس ایرج سلطانین بازدید : 1315 سه شنبه 16 خرداد 1391 نظرات (2)

Main Distribution frame) MDF)

 

به عنوان بخش توزیع كننده اصلی كلیه خطوط ورودی و خروجی  در هر مركز مخابرات محلی است ،كه به عنوان اینترفیسی بین مشترك و مركز تلفن ( سوئیچ ) سالن دستگاه قرار می گیرد.

سالن MDF از 3 قسمت اصلی تشکیل شده است:

1-  طبقات افقی = APOS

2- طبقات عمودی = BPOS

3-  ارتباط بین طبقات افقی و عمودی

1- ترمینال های افقی:كابلهای مربوط به این قسمت  مستقیما به مركز تلفن  ،دستگاه (سوئیچ) وصل می شود و شامل یك سری ردیف ها است كه شماره های مشتركین (Extension )،خطوط شهری (Trunk ) روی این ترمینالها قرار گرفته است.

شماره های مشتركین و Trunk به صورت استاندارد 16 ،24 یا 32زوج سیم به سالن دستگاه می رود و به سوئیچ وصل می شود. و این عدد ها  یستگی به نوع كارت مركز تلفن می باشد . سابقا جهت اعمال ایزوله های مختلف از روی طبقات افقی صورت می گرفت اما اكنون بیشتر از طریق نرم افزار سویئچ انجام می شود.

انواع ایزوله : ایزوله رنگ سبز به جهت قطع شخصی، ایزوله رنگ قرمز جهت قطع مزاحمت، ایزوله رنگ سفید جهت قطع (Howler ton)و ایزوله رنگ قهوه ای جهت امتحان و تست استفاده  می شود

2- ترمینال های عمودی: شماره اتصال مشترك را روی بوخت عمودی مشخص می كنیم. جهت آدرس دهی هرمشترك روی ترمینال های عمودی به ردیف طبقه واتصالی تقسیم می شود.

سیم های رسیده از مشترك پس از عبور از پست و كافو ، كانال ،حوضچه و اتاق كابل به صورت 100 زوج یا200زوج وارد  MDFشده و هر زوج سیم مشخص كننده یك مشترك می باشد و روی طبقات عمودی یا بوخت عمودی قرار می گیرد.

روی هر اتصالی در بوخت عمودی فیوز های قرار می دهند در صورت نبودن فیوز خط حالت پاره یا اتصال باز می باشد كه جهت جلو گیری از ورود ولتاژ به سالن می باشد.

3- ارتباط بین طبقات عمودی و افقی: هر شماره رسیده از سالن بر روی طبقات افقی بایستی با توجه به ادرس ردیف و طبقه و اتصالی به مشتركین اختصاص داده شود. عمل برقراری ارتباط بین طبقات عمودی و افقی را رانژه كردن می گویند. ارتباط بین این طبقات توسط سیم مخصوصی به نام سیم رانژه  انجام می شود.

انواع MDF : كلا دو مدل MDF وجود دارد. 1- MDF دیواری  .  2- MDF سالنی ،كه با ظرفیت های مختلفی وجود دارند و این ظرفیتها بستگی به ظرفیت كلی مركز تلفن ( سوئیچ ) و كابلهای خروجی سمت مستركین دارد .

1-  سه بوخت

2-  پنج بوخت

3-  شش بوخت

4-  هشت بوخت

(منظور از بوخت تعداد ستون های اصلی MDF می باشد)

ترمینال ها می تواند ار نوع گروز ، زیمنس و یا N.C که به رنگ سفید هستند در بالای MDF به صورت افقی نصب می شوند و کابل های سمت مركز تلفن  روی آنها قیچی می شود. بعضی از این این ترمینال ها دو سمت ترمینال به یکدیگر وصل هستند و نیازی به استفاده از فیوز نمی باشد.

ترمینال هایی مانند زیمنس ، گروز و یا  N.O که  MDFكه در قسمت دیگر MDF  سالنی به صورت عمودی نصب می شوند و کابل های مشترکین روی آنها قیچی می شود. در بعضی از  این ترمینال ها بخش ورودی و خروجی ترمینال از یکدیگر جدا بوده و با استفاده از فیوز به هم متصل می شوند. و بعضی نیز بخش ورودی و خروجی ترمینال  به یكدیگر وصل بوده و نیازی به فیوز نمی باشد .ولی می توان از فیوز نیز استفاده كرد.

در ارتباط طبقات عمودی و افقی MDF از سیم رانژه استفاده می شود. علت استفاده از طبقات عمودی و افقی سادگی تغییر محل شماره مشترک است. زمانی که مشترک تقاضای انتقال و یا  درخواست  شماره جدید را داشته باشد مکان اتصال سیم رانژه را در بوخت عمودی تغییر می دهند.

در اتاق سانترال سیستم سوئیچ قرار گرفته است که سیم ها از طریق کانال زمینی(در بعضی مراکز از طریق لدر) به این اتاق رسیده اند.

اتاق شارژ جهت نصب شارژر مرکز تلفن می باشد. باتری ها نیز که عمدتا جهت تامین جریان بالاتر از نوع اسیدی سربی و یا باتری های خشک آن استفاده می شود، در اتاق جداگانه ای نصب می گردند.

مرجع : سایت ایران آموزش

 

مهندس ایرج سلطانین بازدید : 378 دوشنبه 15 خرداد 1391 نظرات (0)

به نام خدا

در فایل pdf زیر که در لینک دانلود قرار داده ام اصول اولیه و مفاهیم PCB شرح داده شده است.برای اینکه بتوانیم با اصول و تعاریف مدار چاپی مانند تریس ها و اسلاتها و سوئیچها آشنا شویم این فایل میتواند مفید واقع شود. در ضمن همه مفاهیم و تعاریف بصورت دو زبانه فارسی و انگلیسی میباشد.

دانلود فایل در ادامه مطلب :

 

تعداد صفحات : 3

درباره ما
Profile Pic
این سایت در نظر دارد با ارائه مطالب علمی و تخصصی در زمینه علوم مهندسی برق و مخابرات و کامپیوتر محیطی علمی برای دانشجویان و علاقمندان ایجاد نماید.مهندس ایرج سلطانین(کارشناس ارشد الکترونیک)
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    کدامیک از مطالب زیر را بیشتر در سایت می پسندید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 15
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 113
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 3
  • بازدید ماه : 8
  • بازدید سال : 139
  • بازدید کلی : 14,955